یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
نشست

حوزه/ معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: سازمان اوقاف در راستای فرهنگسازی ترافیکی با همکاری پلیس راهور می‌تواند با ارائه آموزش‌های مرتبط فرهنگی و ترافیکی، دغدغه مهم کشور در کاهش تصادفات را پیگیری کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، نشست معاونان و مدیران فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و پلیس راهور انتظامی کشور، امروز ۲۲ آبان ماه در محل سازمان اوقاف برگزار شد.

حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در این نشست اظهار داشت: همین که به رغم افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش ماشین‌ها در هرسال و افزایش حجم سفرها، آمار تصادفات و مرگ و میر افراد کاهش پیدا کرده، جای شکر دارد، تصادفات غیر از تلفات انسانی و اقتصادی، تبعات دامنگیر دارد.

وی افزود: در ایام خاص مبلغانی از سوی سازمان اوقاف به مراکز مختلف اعزام می‌شوند و تناسب این موضوع در ایام نوروز و در قالب طرح آرامش بهاری بیشتر است، در همایشی که قبل از این ایام برگزار می‌شود می‌توانیم آموزش‌های مرتبط فرهنگی و ترافیکی را به مبلغان ارائه دهیم.

حجت الاسلام عادل بیان کرد: برای هیئت امناهای امامزاده‌ها نیز دوره‌های آموزشی در استان‌ها برگزار می‌شود که بخشی از برنامه‌های آموزشی راهنمایی و رانندگی می‌تواند در آن گنجانده شود، بحث در نظر گرفتن اسکان و پارکینگ و پذیرایی در ایام نوروز بهانه‌ای است که در کاهش تصادفات اثرگذار است، برای زائران در امامزاده‌هایی که زائران زیادی دارد در فضایی متناسب همکاران پلیس می‌توانند در قالب طرحی آموزش‌های لازم را ارائه کنند.

وی تصریح کرد: در حوزه نشر محتوا، از فضاهای اجتماعی و سایت که در اختیار سازمان قرار دارد، بیش از هزار کانال نشر محتوای امامزاده‌ها، می‌توانیم برای نشر محتواهای فرهنگی پلیس راهور بهره ببریم.

سرهنگ سیروس حسن زاده معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فراجا نیز با بیان اینکه نفع این جلسات برای مردم است، گفت: برگزاری این جلسات، عملی خداپسندانه است، همانطور که خداوند در آیه ۳۲ سوره مائده فرموده: «مِنْ أَجْلِ ذَٰلِکَ کَتَبْنَا عَلَیٰ بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا...»؛ (بدین سبب بر بنی اسرائیل حکم نمودیم که هر کس نفسی را بدون حق و یا بی‌آنکه فساد و فتنه‌ای در زمین کرده، بکشد مثل آن باشد که همه مردم را کشته، و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده)، بنابراین همین که دغدغه نجات جان انسان‌ها را داریم، عملی خداپسندانه به شمار می‌آید.

وی اظهار کرد: متاسفانه در سال، ۲۰ هزار نفر در اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و حدود ۵۰۰ هزار نفر در سال در اثر تصادفات مصدوم می‌شوند، از این تعداد ۱۰ درصد قطع نخاع و قطع عضو هستند و این موضوع خانواده‌ها را درگیر می‌کند.

سرهنگ حسن زاده با بیان اینکه پلیس در حوزه فرهنگ‌سازی تنهاست، عنوان کرد: این در حالی است که بر اساس قانون از نظر فرهنگی، ۲۴ سازمان در این زمینه نقش دارند، همان طور که پلیس برای ترویج فرهنگ قرآن خوانی در سازمان تلاش می‌کند و بخشی از کار فرهنگسازی در این زمینه را بر عهده دارد، بنابراین انتظار می‌رود سازمان‌ها نیز در حوزه فرهنگسازی با پلیس همکاری کنند.

وی تصریح کرد: بحث جوانی جمعیت از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر در کشور دنبال می‌شود، در حالیکه سالانه ۳ هزار کودک در اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، اگر فرهنگسازی کنیم و این افراد زنده بمانند بخشی از فرامین رهبر معظم انقلاب در حوزه جوانی جمعیت اجرا شده، همچنین سالانه ۷ درصد تولید ناخالص کشور ما در اثر تصادفات از بین می‌رود.

وی یادآور شد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته ۸ درصد پیشرفت در این زمینه در سال مد نظر است، باید سعی کنیم این ۷ درصد تولید ناخالص که قطعی است از بین نرود و این امر مستلزم اراده قوی سازمان‌ها برای فرهنگسازی در این حوزه است.

معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فراجا، تصریح کرد: امروز اینجا در سازمان اوقاف هستیم که دست یاری دراز کنیم که هر کمکی فکر می‌کنید امکان دارد، صورت بپذیرد تا از بروز اتفاقات ناگوار در کشور جلوگیری شود، این اقدامات می‌تواند در زمینه تهیه لباس همیار پلیس باشد یا کلاه موتور سیکلت تهیه و بین افراد توزیع شود.

وی تأکید کرد: از دیگر اقدامات که می‌تواند انجام شود این است که به مبلغان و ائمه جماعات ابلاغیه صادر شود که در جلسات خود و نماز جمعه فرازی را به موضوع فرهنگسازی در زمینه امور ترافیکی اختصاص دهند.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha